Høyre-politiker skjøt tyven

BERGEN (Dagbladet): En tidligere Høyre-topp i Bergen skjøt et varselskudd mot innbruddstyven (18). Da han ikke ga seg, skjøt huseieren ham med et haglskudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skuddet traff innbruddstyven i armen. Ifølge politiet ble ikke 18-åringen alvorlig skadd.

- Skadene var ikke verre enn at han kunne fraktes til arresten etter behandlingen på sykehus, forteller vaktsjef ved Bergen politidistrikt, Bengt Angeltvedt.

Fasjonabelt strøk

Klokka 02.35 natt til i går politiet fikk nødmelding fra det fasjonable strøket på Paradis i Bergen. I huset bor en av Bergen Høyres tidligere lederskikkelser. Gjennom 1990-tallet hadde han flere framtredende verv for Bergen Høyre.

Den 56 år gamle mannen har nå trukket seg fra politikken og ville i går ikke kommentere saken overfor Dagbladet.

56-åringen har forklart at han og familien våknet av at flere personer hadde brutt seg inn i huset. De skal ha kommet seg inn i kjelleren, trolig ved å bruke en øks. Deretter skal de ha prøvd å ta seg inn gjennom en låst dør til 1. etasje, der familien oppholdt seg.

Nødverge

56-åringen, som har gips på den ene foten etter en nylig operasjon, skal ha følt seg så truet at han først avfyrte minst ett varselskudd for å få inntrengerne vekk. Men de skal ha fortsatt å prøve å trenge seg inn i 1. etasje. Da rettet familiefaren hagla mot døra og fyrte av.

Skuddet traff 18-åringen som sto på den andre siden av døra, og med et skuddsår i armen stakk han fra villaen.

- Ut ifra det vi vet så langt, tyder det på at huseieren har handlet i nødverge, sier politiadjutant Tore Sørland ved Bergen politidistrikt.

SKJØT INNTRENGER: Politiet avhørte i går eieren av huset på Paradis i Bergen. Natt til i går skjøt huseieren en 18-åring som brøt seg inn i huset.