Høyre-politiker vil ha oppkjøring for 17-åringer

For å få unna kø.

OPPKJØRING: Stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland (H) vil at ungdom på 17 og et halvt år skal få kjøre opp for å unngå ventelister på sommeren. Førerkortet skal likevel ikke utleveres før 18-årsdagen. Arkivfoto: John T. Pedersen / Dagbladet
OPPKJØRING: Stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland (H) vil at ungdom på 17 og et halvt år skal få kjøre opp for å unngå ventelister på sommeren. Førerkortet skal likevel ikke utleveres før 18-årsdagen. Arkivfoto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentant Linda Hofstad Helleland (H) vil at ungdom på 17 og et halvt år skal få kjøre opp for å unngå ventelister på sommeren. Førerkortet skal likevel ikke utleveres før 18-årsdagen.

Helleand, som leder Stortingets transportkomité, mener tiltaket vil løse opp i oppkjøringskøen på sommeren. Flaskehalsen oppstår på grunn av ferieavvikling, samtidig som mange øvelseskjører og ønsker å kjøre opp i perioden.

- Mange må vente i måneder etter at de har fylt 18 for å få kjøre opp og må ha nye timer til mange tusen før oppkjøringen, sier Helleland til NTB.

Hun ønsker en løsning hvor ungdom kan ta oppkjøringen til førerkortet opptil et halvt år før 18-årsdagen. Førerkortet skal likevel ikke utleveres før de fyller 18 år.

- Jeg ser ingen hindring for at ungdom kan kjøre opp noen måneder tidligere om de oppfyller alle de andre kravene, sier Helleland.

Stortingsrepresentanten understreker at det er viktig at hver enkelt fortsetter med mengdetrening og øvelseskjører hjemme fram til de er 18 og kan kjøre alene.

- Selvsagt skal ikke endringene svekke trafikksikkerheten på noen måte. Det er snakk om et rigid, gammeldags system som må forenkles, sier hun.

Helleland vil ta opp saken etter sommerferien og håper på å få endret regelverket til sommeren 2015.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer