Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyre-politikere sier tiggeforslag må endres

Vil ikke straffe de som hjelper.

ENDRING: Både Frank Jenssen og Linda H. Helleland (bildet) sa onsdag til Adresseavisen at justisminister Anders Anundsen (Frp) må trekke det omstridte lovforslaget. Jenssen sier det nå vil bli en intern oppfølging i Høyre om saken, skriver avisen torsdag.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
ENDRING: Både Frank Jenssen og Linda H. Helleland (bildet) sa onsdag til Adresseavisen at justisminister Anders Anundsen (Frp) må trekke det omstridte lovforslaget. Jenssen sier det nå vil bli en intern oppfølging i Høyre om saken, skriver avisen torsdag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag ba to av Høyres egne stortingsfolk justisministeren trekke forslaget om et nasjonalt tiggeforbud. De ber om et forslag som ikke straffer dem som gir tiggere en hjelpende hånd.

Både Frank Jenssen og Linda H. Helleland sa onsdag til Adresseavisen at justisminister Anders Anundsen (Frp) må trekke det omstridte lovforslaget. Jenssen sier det nå vil bli en intern oppfølging i Høyre om saken, skriver avisen torsdag.

- Det er ikke hverdagskost at vi sier fra på en slik måte, men vi mente at det var viktig å gi et signal til regjeringen om at dette lovforslaget bør revurderes. Det er ingen grunn til å vente med å utarbeide forslaget på nytt, sier Jenssen.

Høyre har programfestet at de ønsker et tiggeforbud, og lovforslaget er sendt på høring med frist 15. februar. Det er ordlyden i forslaget fra det Frp-styrte Justisdepartementet som har skapt reaksjoner. Det gjelder særlig formuleringen om å gjøre det straffbart å medvirke til tigging, ved for eksempel ved å tilby kost og losji eller dekke reiseutgifter.

Både Helleland og Jenssen sier de har fått positive tilbakemeldinger etter at de ga beskjed om at forslaget må trekkes tilbake, også fra andre partier enn Høyre.

- Det har vært positive tilbakemeldinger både fra Høyre-folk og andre. På sosiale medier har vi fått tilbakemeldinger fra personer som synes det er bra at vi sier fra om dette, sier han.

Helleland og Jenssen sier det er viktig å få fram den egentlige intensjonen med forslaget, en intensjon de understreker var å bekjempe den organiserte tiggevirksomheten der bakmenn utnytter personer i nød.

(NTB)