Høyre-profil ber Erna kutte støtten til Human Rights Service

Venstres Abid Raja fryder seg over at statsminister Erna Solberg (H) utfordres også fra egne rekker om støtten til Hege Storhaug og Human Rights Service.

OMSTRIDT: At Hege Storhaug og Human Rights Service i flere år har mottatt støtte over statsbudsjettet har provosert mange, også i regjeringspartiet Venstre. Nå kommer krav om støttekutt også fra Høyres folk på Stortinget. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OMSTRIDT: At Hege Storhaug og Human Rights Service i flere år har mottatt støtte over statsbudsjettet har provosert mange, også i regjeringspartiet Venstre. Nå kommer krav om støttekutt også fra Høyres folk på Stortinget. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg mener vi bør vurdere om HRS fortsatt skal motta offentlig støtte all den tid de bidrar til å polarisere den offentlige debatten slik vi har sett over tid, sier Høyres stortingsrepresentant Lene Westgaard-Halle til Dagbladet.

I et svar på en Facebook-post på veggen til BT-kommentator Jens Kihl er hun enda tydeligere. Når Kihl retorisk spør om støtten til Human Rights Service snart burde droppes, svarer Westgaard-Halle i tråden kort og godt «ja».

Hun utdyper standpunktet sitt overfor Dagbladet:

- Vi skal ha takhøyde for ulike meninger, også dem vi ikke liker, men HRS får støtte for å drive integrering. Min personlige oppfatning et at virksomheten deres ofte bidrar til det motsatte.

HRS: Etterlyser begrunnelse

På spørsmål om hun vil oppfordre egen regjering til å kutte statsstøtten i statsbudsjettet for neste år, svarer Westgaard-Halle at hun ikke kan gjøre annet enn å be regjeringen om å vurdere det.

Dagbladet har forelagt HRS ved Rita Karlsen uttalelsene fra Høyres Westgaard-Halle. Hun svarer som følger:

- Jeg etterlyser en begrunnelse for påstanden om at vi polariserer den offentlige debatten, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer