Høyre-profil forventer at Erna stanser islamistene

Her er Hårek Elvenes' tre punkter.

STILLER KRAV: I dag legger Regjeringen fram sin handlingsplan mot radikalisering og voldelig ekstremisme. - Jeg forventer en tydelig handlingsplan som tar fatt i utfordringene på konkret vis. Ikke minst i lys av det som er avdekket av Dagbladet den siste tiden, sier Hårek Elvenes (H) til Dagbladet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
STILLER KRAV: I dag legger Regjeringen fram sin handlingsplan mot radikalisering og voldelig ekstremisme. - Jeg forventer en tydelig handlingsplan som tar fatt i utfordringene på konkret vis. Ikke minst i lys av det som er avdekket av Dagbladet den siste tiden, sier Hårek Elvenes (H) til Dagbladet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag legger Regjeringen fram sin handlingsplan mot radikalisering og voldelig ekstremisme.

Hårek Elvenes (H), som sitter i justiskomiteen på Stortinget, har forventninger til hva partifellene i regjering.

- Jeg forventer en tydelig handlingsplan som tar fatt i utfordringene på konkret vis. Ikke minst i lys av det som er avdekket av Dagbladet den siste tiden, sier Elvenes til Dagbladet.

Forventer taktskifte - Erna Solberg beskrev i kronikken «Hat må bekjempes» i Dagbladet 15. desember 2011 flere interessante tiltak for å bekjempe radikalisering og voldelig ekstremisme. Høyre har vært opptatt av denne saken lenge, og min forventning er at Handlingsplanen er konkret på tiltak, sier Elvenes.

Han påpeker at PST-sjef Benedicte Bjørnland har uttalt at vi som samfunn har både feilet og sviktet i å forhindre radikalisering til ekstreme miljøer.

- Da hun la fram PSTs trusselvurdering sa PST-sjefen at det behøves et taktskifte. Jeg forventer at taktskiftet vises tydelig i handlingsplanen, sier Hårek Elvenes - som har satt opp tre konkrete punkter han forventer at blir fulgt opp:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer