Høyre-profil vil gjeninnføre spanskrør i skolen

Vil gi mobbere bank.

VIL TA AFFÆRE: Ingvald Godal, Høyre-mann og tidligere stortingsrepresentant, vil bruke spanskrør mot mobbere. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
VIL TA AFFÆRE: Ingvald Godal, Høyre-mann og tidligere stortingsrepresentant, vil bruke spanskrør mot mobbere. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Programmene, konferansene og kampanjene mot mobbing har ikke virket. Nå er det på tide at lærerne og rektorene gjenvinner autoriteten og makten i skolen. Utstyr rektorene med hvert sitt spanskrør, sier Godal til VG.

Godal hevder at 25 års kamp mot mobbing i skolen har slått feil og mener bøller og mobbere har fått prege livet til altfor mange elever i norsk skole. Han mener lovverket må endres slik at lærerne får lov til å straffe skolebarn fysisk.

- Her i Norge er det bøllene som regjerer. Lærerne bare springer rundt og smisker og skal være kompis med alle, sier Høyre-veteranen.

Partifellene Torger Ødegaard og Elisabeth Aspaker, henholdsvis skolebyråd i Oslo og Høyres skoletalsperson, er ikke enige med sin partifelle.

- Dette handler mer om ledelse enn om spanskrør. Å innføre spanskrør vil være å ta mobbernes metoder i bruk, mener Ødegaard, mens Aspaker sier hun er 100 prosent uenig i at spanskrør ville være et godt tiltak mot mobbing.

Forsker Dan Olweus, som har utviklet et eget program for å unngå mobbing i skolen, er uenig i at kampen mot mobbing har vært nytteløs. Han kaller Godals forslag for et gufs fra fortiden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer