Høyre-profiler vil fjerne HRS-støtten

Med Frp ute av regjering, ser flere i Høyre muligheten til å fjerne hele millionstøtten til kontroversielle Human Rights Service.

UNDERSKRIFTER: Her gir initiativtaker Lina Aas-Eng 7000 underskrifter mot statsstøtten til HRS til statssekretær Hilde Barstad i Justisdepartementet. Foto: Privat
UNDERSKRIFTER: Her gir initiativtaker Lina Aas-Eng 7000 underskrifter mot statsstøtten til HRS til statssekretær Hilde Barstad i Justisdepartementet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den islamkritiske organisasjonen Human Rights Service (HRS) har fått støtte over statsbudsjettet de siste åra. Både på venstresida, og i Høyre, KrF og Venstre, har motstanden vært stor.

I fjor brøt det ut full krangel da kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) kuttet 500 000 kroner fra overføringen på 1,8 millioner til stiftelsen. Saken endte med at HRS fikk tilbake den halve millionen, mot at en rekke andre organisasjoner fikk ekstra bevilgning.

Med Frp borte fra regjering, ønsker flere i Høyre nå å fjerne støtten:

- Jeg mener det samme uavhengig av hvem som sitter i regjering. Støtten til HRS har tidligere blitt foreslått kuttet av Høyre i regjering, og i en tid med strammere økonomiske rammer mener jeg fortsatt at støtte til HRS ikke bør prioriteres, sier Lene Westgaard-Halle (H) til Dagbladet.

7000 underskrifter

Også Unge Høyre vil fjerne støtten til HRS, og forventer at det skjer når statsbudsjettet for 2021 presenteres til høsten.

- I et statsbudsjett lagt fram av Høyre, KrF og Venstre må støtte til HRS være borte. Det er Frp som absolutt vil beholde den støtten år etter år, da får de selv forsøke å forhandle den inn på bekostning av noe annet, sier Unge Høyre-leder Sandra Bruflot til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer