Nasjonalisme:

Høyre-representant hardt ut mot egen minister. Vil ikke være en del av en «kvikklunsjspisende, salmesyngende og bunadskledd» politisk retning

Heidi Nordby Lunde skriver at man ikke trenger å gni «det norske» i trynet på folk. 

DET NORSKE: Kulturminister Linda Hofstad Helleland benyttet lille julaften til å legge ut en julehilsen på Facebook. Innholdet, om hva som var det norske og hva vi skulle være stolte av, fikk mange til å reagere. Foto: Privat
DET NORSKE: Kulturminister Linda Hofstad Helleland benyttet lille julaften til å legge ut en julehilsen på Facebook. Innholdet, om hva som var det norske og hva vi skulle være stolte av, fikk mange til å reagere. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Vær stolt av det norske! Kvikk Lunsj og brunost. Marit Bjørgen og Ole Einar Bjørndalen. Dugnad og grøt. Generasjoner har skapt det typiske norske. Ord, holdninger og verdier», skriver kulturminister Linda Hofstad Helleland (H).

I en lang god-jul-hilsen på sin egen Facebook-vegg, iført bunad foran et juletre, hyller kulturministeren den norske kulturarven, og kritiserer dem som angivelig svekker den (se innlegget lenger nede i saken).

Ris og støtte

Statsråden kommer også med et stikk i retning Nylund barneskole i Stavanger.

Skolen har de siste to ukene vært opphav til en førjulsdebatt som har rast i aviser, nettaviser og sosiale medier.

Høyre-politiker Mahmoud Farahmand støtter statsråden på sin blogg hos Nettavisen, og mener at det er riktig å være stolt av det norske samt at man ikke må overlate dialogen og samtalen om nasjonalisme og patriotisme til de mest brune kreftene i samfunnet.

- Jesus fucking christ

Dette innlegget har stortingspolitiker Heidi Nordby Lunde fra Høyre delt på sin Facebook-side.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer