VALGÅR: Statsminister Jens Stoltenberg og Høyre-leder Erna Solberg møtes til valgkamp til høsten.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
VALGÅR: Statsminister Jens Stoltenberg og Høyre-leder Erna Solberg møtes til valgkamp til høsten. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Høyre rykker enda mer fra Arbeiderpartiet

Ny kjempemåling for Erna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-leder Erna Solberg får en knallstart på 2013. Det siste partibarometeret fra NRK viser 33,2 prosents oppslutning for Høyre, en framgang på 2,6 prosentpoeng.

- Januar er vanligvis ikke en måned der vi har så mye fremgang. Det er ofte regjeringen som får dominere i julen og nyttårshelgen, sier Solberg til NRK.

Arbeiderpartiet går også fram, med 1,4 prosentpoeng, til 28,5 prosent.

Noe av framgangen på Norstat-målingen går på bekostning av de andre borgerlige partiene. Venstre havner under sperregrensen med en oppslutning på bare 3,3 prosent, tilbake 1,6 prosentpoeng. Også Sosialistisk Venstreparti havner under sperregrensen med 3,9 prosent, det samme som i desember. Senterpartiet får 4 prosent, ned 0,1.

Fremskrittspartiet får 17,8 prosent, en tilbakegang på 3,8 prosentpoeng fra desember. Kristelig Folkeparti får 5,6 prosent, en framgang på 1,1 prosentpoeng.

Om denne målingen var resultatet av et stortingsvalg, ville de rødgrønne fått 61 plasser på Stortinget. De fire borgerlige partiene ville fått 108 plasser, noe som er 23 flere enn det som behøves for flertall.

(NTB)