Høyre: Setter punktum i metoo-sakene

Høyre har mottatt 35 varsler om seksuell trakassering under metoo-bølgen. I dag setter de punktum i behandlingen av sakene.

METOO-SAKENE: Høyre har konkludert i varslingssakene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
METOO-SAKENE: Høyre har konkludert i varslingssakene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høyre har ferdigbehandlet 35 varslersaker og har konkludert med brudd på partiets etiske retningslinjer i de aller fleste sakene.

Sakene det er varslet om strekker seg tilbake til før 2010 og frem til i 2018, med en overvekt av hendelser før 2015. Sakene angår i hovedsak medlemmer eller tidligere medlemmer av Unge Høyre, men også medlemmer av Høyre. Varslene retter seg mot 21 personer, heter det i en pressemelding fra partiet.

Ifølge generalsekretær John-Ragnar Aarset er det i de aller fleste sakene konkludert med brudd på partiets etiske retningslinjer. Reaksjonene har vært alt fra skriftlig advarsel til tap av verv og posisjoner i partiet.

«Mange personer har hatt opplevelser hos oss, som de aldri skulle hatt. Alle varslere er fulgt opp så godt vi har kunnet. De er lyttet til, fått tilbud om psykolog eller juridisk bistand dersom de har ønsket. Alle sakene er fulgt opp etter mål om å komme til konklusjoner der både varsleren og den omvarslede skal oppleve en ryddig og rettferdig behandling, og at konklusjonen både skal oppleves rimelig av begge parter,» heter det i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer