SIER JA: Høyres landsmøte stemte for å la folk nyte øl i parken. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / SCANPIX
SIER JA: Høyres landsmøte stemte for å la folk nyte øl i parken. Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

Høyre skåler med velgerne:

Høyre sier ja til pils i parken

Høyres landsmøte vil la folk få nyte øl i parken og kjøpe litt sterkere øl i butikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens debatten om kvinner skal få donere egg til ufrivillig barnløse, slik menn får donere sæd, eksploderte fra første sekund under Høyres landsmøte, var det et annet spørsmål som gikk under radaren hos mange.

Men det har ikke blitt færre reaksjoner på at landsmøtet i dag besluttet å si ja til pils i parken.

To endringsforslag til programmet ble vedtatt på fredagens landsmøte. Partiet går nå inn for at det ikke lenger skal være forbudt å drikke alkohol i parken, og at øl med et alkoholinnhold på 5,5 prosent skal kunne kjøpes i butikk, ifølge NTB.

Redaksjonskomiteen mente forslagene burde avvises, men flertallet ville noe annet. Vedtaket om pils i park gikk gjennom med et knapt flertall på 173 mot 170 stemmer, skriver TV 2.

Syrlig melding

Vedtakene ble tatt imot med jubel blant mange landsmøtedelegater som hadde tilbrakt en lang fredag i konferansesalen på Gardermoen. En som umiddelbart ikke jublet like høyt som resten var kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, som kom med denne smått syrlige meldingen på Facebook:

«Let us therefore brace ourselves to our duties, and so bear ourselves that, if the Høyre party lasts for a thousand years, men will say, "This was their finest hour."», som er et klart pek til Winston Churchills legendariske sitat.

Røe Isaksen, som ledet arbeidet med å skrive forslaget til partiprogram, synes likevel ikke å ta det altfor tungt at flertallet ønsket en mer liberal alkoholpolitikk enn programkomiteen opprinnelig foreslo.

- Jeg stemte mot, men det var mest fordi jeg syntes formuleringen var rar. Jeg synes det var rart at det skulle stå pils i park i programmet, sier Torbjørn Røe Isaksen til Dagbladet, og legger til at han tipper det får en redaksjonell vask.

- Mot teite forbund

Ellers syntes han det var greit at forslaget gikk gjennom.

- Det er ingen grunn til å bruke masse ressurser på å ha et lovforbud mot å nyte alkoholholdige drikker i en park. Vi er tross alt et parti som er mot teite forbud. Dette er jo noe som ikke håndheves de fleste steder.

(Dagbladet/NTB)