Høyre: Statkraft bør vente

Høyre anbefaler Statkraft å vente med anleggsarbeidene i Beiarvassdraget til saken er bedre politisk avklart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Regjeringen godkjente i mai en redusert utbygging av Beiarvassdraget i Nordland, og Statkraft har planlagt å starte utbyggingen tidlig denne høsten.

- Det vil meget uklokt å starte anleggsarbeider i Beiarn nå. Det kan ikke være i Statkrafts interesse å starte et slikt prosjekt mens det pågår en politisk konflikt, sier energipolitisk talsmann Jan Tore Sanner i Høyre.

Høyre kan få en nøkkelrolle i striden om utbygging av Beiarvassadraget. Sentrumspartiene mener at regjeringen bør trekke Statkrafts utbyggingskonsesjon tilbake. Olje- og energiminister Olav Akselsen mener det ikke er mulig å trekke tilbake konsesjonen. Sanner er usikker, men er enig med sentrum at det er behov for mer informasjon.

- Selv om Høyre ikke synes det er noe mål i seg selv å stoppe utbyggingen, er vi er enige i at det kan være et behov for mer kunnskap om virkningene av en kraftutbygging før arbeidet starter, sier Sanner.

-Vi er enige i at det kan være behov en avgrenset konsekvensutredning om blant annet fisken i vassdraget, kulturminner og sameproblematikken. En slik utredning kan departementet ta initiativ til selv, uten at Statkraft instrueres til å gjøre det, sier Sanner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer