GRØNN TEMPERATUR

Høyre-Stefan ut mot SV og Rødt

Mener venstresiden må ta et oppgjør med sin skattepolitikk. - Frekt forsøk på å avspore klimadebatten, svarer SV.

GRØNN UTFORDRING: Stefan Heggelund, Høyre-representant i energikomiteen på Stortinget, utfordrer venstresidens klimapolitikk. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
GRØNN UTFORDRING: Stefan Heggelund, Høyre-representant i energikomiteen på Stortinget, utfordrer venstresidens klimapolitikk. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Når man knytter ulikhetsdebatten opp mot klima, så har venstresiden begynt å si det Høyre har sagt i alle år; nemlig at skatte- og avgiftsnivået også er relevant, sier Stefan Heggelund.

Høyre-representanten i energi- og miljøkomiteen på Stortinget poengterer at det er ei tålegrense for hvor mye folk kan betale i skatter og avgifter i løpet av et år uten at det går ut over deres personlige økonomi og hvor romslig familieøkonomi er.

- Nå har det plutselig gått opp for venstresiden at klimapolitikk ikke skal bidra til mer ulikhet. Jeg er helt enig. Men da må SV, Rødt og Arbeiderpartiet ta et oppgjør med sin egen politikk når det gjelder skatter og avgifter, mener Heggelund.

- Liten ulikhet

- Venstresiden har alltid trodd at de eier ulikhetsdebatten. Det stemmer selvsagt ikke. Årsaken til at vi har liten ulikhet i Norge er høy tillit mellom folk og bred enighet om et progressivt skattesystem og gratis skole- og helsetilbud, sier han.

Heggelund påpeker at når regjeringen prioriterer å gjøre barnehagen billigere for familier med lav inntekt, så er det en politikk for å motvirke ulikhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer