Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyre større enn Frp

For første gang på nesten fem år.

KAN GLISE: For nå er Erna Solbergs Høyre større enn Frp for første gang på nesten fem år. Foto: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET
KAN GLISE: For nå er Erna Solbergs Høyre større enn Frp for første gang på nesten fem år. Foto: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Høyre er for første gang på nesten fem år større enn Fremskrittspartiet, ifølge en meningsmåling som Norfakta har utført for  Klassekampen og Nationen.

Høyre får en oppslutning på 20,9 prosentpoeng, fram 2,7 prosentpoeng fra forrige måned.

- Det hadde selvfølgelig vært bedre om dette hadde skjedd i valget. Men klart det lokker smilet fram hos oss, sier Høyre-leder Erna Solberg til Nationen.

Fremskrittspartiet går tilbake 1,4 prosentpoeng til 20,7 prosent. Dermed er Høyres oppslutning 0,2 prosentpoeng høyere enn det Frp får.

- Det er positivt. Etter valget er det færre som snakker om «lillesøster» og disse stikkene som mange har gledet seg over å gi, både journalister og opposisjonspartier. Frank Aarebrot sa at jeg må innstille meg på at Høyre er blitt et mellomstort parti. Jeg har ikke tenkt å innstille meg på det, sier Solberg til Klassekampen.

Videre gir målingen en oppslutning på 35,9 prosent til landets største parti Arbeiderpartiet, en tilbakegang på 0,6 prosentpoeng fra forrige måned. Aps resultat er likevel 0,5 prosentpoeng høyere enn det partiet fikk ved valget.

Sosialistisk Venstrepartis oppslutning er uendret på 5,8 prosentpoeng, mens Senterpartiet går fram 0,3 prosentpoeng til 5,8 prosent.

For de øvrige partiene viser målingen at Venstre faller 1,1 prosentpoeng til 3,4 prosent, og Kristelig Folkeparti går fram 0,5 prosentpoeng til 5,2 prosent. Rødt går tilbake 0,3 prosentpoeng til 1,2 prosent, og kategorien «andre» går samlet fram 0,2 prosentpoeng til 1,3 prosent.


(NTB)


GÅR TILBAKE: Frp er nå landets tredje største parti. Foto: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET
GÅR TILBAKE: Frp er nå landets tredje største parti. Foto: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media