Høyre størst - lavmål for Ap

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 23 prosent i Norsk Gallups junimåling for TV 2 og VG. Høyre er landets klart største parti med 28 prosents oppslutning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to partiene lå likt på målingen i mai, men siden den gang har Høyre gått fram med 1,5 prosentpoeng mens Ap har falt med 3,5 prosentpoeng.

Statsminister Jens Stoltenberg mener tallene skyldes at Ap må bli flinkere til å argumentere for sakene sine.

- Tross alt synes jeg vi har fått utrettet mye siden vi kom i regjering, sier Stoltenberg og advarer velgerne mot å tro at de kan få både i pose og sekk.

- Det er ikke mulig både å sette ned skatter og avgifter og samtidig love mer penger til helse, skole og forsvar, sier statsministeren.

Størst fremgang i junimålingen har Frp, som bykser fram 5 prosentpoeng til en oppslutning på 16,5 prosent. Frp er dermed markert større enn KrF, som går tilbake 1,5 prosentpoeng til 11,5 prosent.

SV kan på sin side glede seg over å puste KrF i nakken med en framgang på 1 prosentpoeng til 11 prosents oppslutning, mens Sp går fram beskjedne 0,5 prosentpoeng til en oppslutning på 5 prosent.

Venstre gjør det svært dårlig i målingen, og nær halverer sin oppslutning fra 3,5 til 2 prosent. Med et slikt valgresultat ville partiet være ute av Stortinget.

(NTB)