Høyre størst, men folket vil heller ha Kjell Magne

Høyre fortsetter å fosse fram på meningsmålingene, men Jan Petersen ligger tynt an. Hvis folk fikk bestemme ble Kjell Magne Bondevik ny statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I åtte måneder har Høyre gjort det skarpt på meningsmålingene. Så ofte at Høyreleder Jan Petersen nå begynner å tro på det selv. Han var varm i trøya da han innledet på sentralstyremøtet i formiddag.

- Dette er ikke tidspunktet for bløtkake og sjampanje, men for å sitere Jan Tore Sanner: «Vi har hatt større problemer enn at det går bra», sa Petersen til sentralstyret.

Bondevik leder

En meningsmåling Sentio/Norsk statistikk for Nationen viser at Høyre befester sin posisjon som landets største parti. Høyre er det mest populære partiet hvis folk fikk sette sammen sin egen regjering. 34,4 prosent ville ha Høyre med i en regjering, mens KrF og Ap fikk henholdsvis 26,5 og 30,4 prosent av stemmene.

Men om velgerne vil ha Høyre er de mindre begeistret for høyrelederen. Den samme målingen viste at 32,4 prosent vil ha Kjell Magne Bondevik som statsminister, Jan Petersen er ønsket av 9,8 prosent av velgerne.

Men Petersen er ikke misfornøyd med å havne nederst på lista over statsministerkandidatene. Han virket på ingen måte uvillig til å forhandle med Bondevik om akkurat det spørsmålet, så lenge de kommer i regjering.

Skatter og avgifter

Jan Petersen brukte store deler av talen til å hamre løs på Arbeiderpartiets skatte- og avgiftspolitikk.

- Jeg tror at dette blir et skatte- og avgiftsvalg. Jeg er meget fornøyd med å bli utsatt for angrep på dette området, for her kan vi svare, sa Petersen.

Han tror at nettopp skatter og avgifter er årsaken til at folk har fått øynene opp for høyre, hvis man skal tro meningsmålingene.