Høyre størst på ny meningsmåling

På ett år har Ap falt med 11 prosentpoeng på Opinions målinger.

HØYRE STØRST: Høyre er større enn Arbeiderpartiet på ny meningsmåling. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HØYRE STØRST: Høyre er større enn Arbeiderpartiet på ny meningsmåling. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ap får 25,1 prosent oppslutning på siste partibarometer fra Opinion, ned 0,7 prosentpoeng fra forrige måling. Høyre er det største partiet.

- At Ap ikke har klart å mobilisere i høst, henger sammen med et dårlig halvår. For å komme seg ut av det må Arbeiderpartiet på banen og snakke om politikk igjen. I det siste har det handlet mye om andre ting enn politikk, som meningsmålinger i valgkampen og interne uenigheter etterpå. Det begeistrer selvfølgelig ikke velgerne, sier daglig leder Marte Gerhardsen i Tankesmien Agenda til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Liten framgang

SV og Senterpartiet kan notere en liten framgang, på henholdsvis 1,4 og 0,6 prosentpoeng til 7,3 og 11,2 prosents oppslutning i målingen.

De siste årene har tradisjonelt store sosialdemokratiske partier i Europa nærmest kollapset. Tidligere partisekretær Martin Kolberg i Ap har advart mot at det samme kan skje her. Men Gerhardsen deler ikke den frykten.

- Jeg har ingen grunn til å tro at Arbeiderpartiet nå er inne i samme dårlige trend som vi har sett i en del andre land, sier hun.

Frp som sist måling

De øvrige partiene har følgende oppslutning (endring fra sist måling i parentes): Høyre 25,7 (-1,0), Frp 14,9 (som sist), KrF 4,0 (-0,1), Venstre 4,3 (+0,2), Rødt 2,8 (+0,6) og MDG 3,8 (-1,1).

Meningsmålingen er basert på 956 intervjuer foretatt mellom 31. oktober og 6. november. Feilmarginen varierer fra 1 til 3 prosentpoeng.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer