Høyre-støtte ikke nok

Statsminister Kjell Magne Bondevik er glad for Jan Petersens (H) klare avvisning av at Høyre heller ønsker en Ap-regjering. Men denne støtten til Bondevik er ikke nok til at regjeringen blir sittende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Dagbladet i går avviste høyreleder Jan Petersen kategorisk at partiet egentlig var på regjeringsjakt i gasskraft-saken. Det har flere sentrumspolitikere hatt følelsen av den siste tida. Statsminister Kjell Magne Bondevik vil imidlertid ikke røpe om han har vært av samme oppfatning:

Må ha styrke

- Jeg vil ikke begynne å tolke andres innerste motiver. Jeg legger vekt på det Petersen sier.

Det er viktig å ha et flertall bak oss. Men det er ikke det eneste som teller. Vi må også gå videre med tilstrekkelig styrke dersom vi skal fortsette, sier Bondevik.

Avviser samarbeid

Han stiller seg noe undrende til at Jan Petersen også kom med en samarbeidsinvitasjon til de andre borgerlige partiene i intervjuet med Dagbladet i går. Etter Petersens mening er det nemlig ingen selvfølge at Stoltenberg overtar så lenge det er et borgerlig flertall på Stortinget. Høyre vil derfor invitere de ikke-sosialistiske partiene til samtaler dersom sentrumsregjeringen går av.

- Det virker som en kunstig situasjon. Dersom et parti er med på å kaste en regjering, er ikke det et naturlig utgangspunkt for samarbeid, sier statsminister Kjell Magne Bondevik som avviser at han har hatt nye samtaler med høyrelederen de siste dagene.