Høyre svikter Bush

Da George W. Bush ble valgt til presidentkandidat for fire år siden var en svært entusiastisk Høyreleder Jan Petersen offisiell gjest hos republikanerne. I år reiser ingen fra partiledelsen til kongressen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er meget bevisst. Velinformerte kilder i partiet bekrefter overfor Dagbladet grunnen; at man ikke ønsker at Høyre skal bli klistret for nært til Bush.

Må delta Samtidig ville der vært uhøflig om Høyre for første gang ikke dro til Republikanernes landsmøte (konvent), som avholdes hvert 4. år. Der velges presidentkandidaten til partiet - i dette tilfellet utvilsomt George W. Bush nok en gang.

Høyre er medlem i International Democratic Union (IDU), sammen med rundt 80 konservative og kristeligdemokratiske partier verden over - ett av dem Republikanerne i USA. Utenriksminister Jan Petersen er viseformann i IDU, men deltar altså ikke av den grunn heller.

«Praktiske årsaker» - Det er rene praktiske, ikke politiske, avveininger. I et tettpakket program må vi vurdere hva vi får igjen for slike reiser, sier Høyre-leder Erna Solberg.

- Når Republikanerne er Høyres søsterparti, betyr det at dere foretrekker Bush som president i USA fremfor Kerry?

- Vi har ikke noe partistandpunkt til dette. Selv om det er umulig å sammenlikne norsk og amerikansk politikk vil du garantert finne folk i Høyre som ville stemt på både Republikanerne og Demokratene, sier Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer