Høyre-talsmann: - Leieprisene vil øke med ny utleieskatt

Huseiernes landsforbund: Legg Scheel-rapporten i skuffen.

FÅR RAPPORT:  Finansminister Siv Jensen får tirsdag skatterapporten fra Scheel-utvalget. Allerede nå reagerer Huseiernes landsforbund på deler av rapporten som er lekket. Bildet er fra Stortingets talerstol tidligere i høst. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FÅR RAPPORT: Finansminister Siv Jensen får tirsdag skatterapporten fra Scheel-utvalget. Allerede nå reagerer Huseiernes landsforbund på deler av rapporten som er lekket. Bildet er fra Stortingets talerstol tidligere i høst. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag overleverer Scheel-utvalget sin skatterapport til finansminister Siv Jensen.

Allerede nå er det klart at utvalget har skissert opp økte skatter på blant annet boliger for å dekke inn kutt i selskapsskatten og inntektsskatten.

Før rapporten er behandlet i Høyres stortingsgruppe, er regjeringspartiets boligpolitiske talsmann Mudassar H. Kapur sterkt skeptisk til konklusjonene og effekten av økt skatt på boligutleie.

- Leieprisene går opp - Slik presset på boligmarkedet er, vil dette kunne føre til at regningen sendes rett til leietakeren og at leieprisene vil gå opp. Dermed gjør vi situasjonen enda vanskeligere for de som har det tyngst på boligmarkedet fra før, blant andre studenter og flyktninger, sier Kapur til Dagbladet.

Og han peker på at slike små leieenheter som oftest ikke eies av rike «bolighaier», men av nyetablerte boligeiere som trenger en ekstrainntekt for å komme inn på boligmarkedet.

Kapur, som representerer Oslo Høyre i kommunal- og forvaltningskomiteen på Stortinget, kommer dermed administrerende direktørPeter Batta i Huseiernes landsforbund i forkjøpet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer