Høyre tar helikopter - Rimi-Hagen tar regningen

Har hittil fløyet for 378 000 kroner i valgkampen.

HELIKOPTER: Høyre-leder Erna Solberg har fløyet land og strand rundt i helikopter for å vinne valget. Helikopterturene er betalt av mangemilliardær Stein Erik Hagen.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
HELIKOPTER: Høyre-leder Erna Solberg har fløyet land og strand rundt i helikopter for å vinne valget. Helikopterturene er betalt av mangemilliardær Stein Erik Hagen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre-leder Erna Solberg har fløyet land og strand rundt i helikopter for å vinne valget. Helikopterturene er betalt av mangemilliardær Stein Erik Hagen.

Ifølge Høyre har de fløyet helikopter for 378 000 kroner i valgkampen. Fra før av har Hagens selskap Canica AS bidratt med én million kroner til Høyres valgkamp, skriver VG.

- Vi har tidligere hatt forskjellige som har gitt oss helikoptergaver. Utfordringen i år var at vi trengte et større helikopter fordi Politiets sikkerhetstjeneste følger meg. Et så stort helikopter var det bare han som hadde, og det sa han var helt greit. Det er en del av hans gave til oss, sier Erna Solberg til VG.

I forrige uke sponset Bjarne Rieber Høyre med én million kroner. Rieber er tidligere hovedeier av matvareprodusenten Rieber & Søn AS.

Med Rieber-millionen kaprer Høyre tronen i kampen mot Arbeiderpartiet om å samle inn mest valgkamppenger.

Ifølge VGs oversikt har Arbeiderpartiet samlet inn 18,8 millioner. Høyre har passert 19 millioner kroner.

(NTB)