Høyre tar minst eiendomsskatt

Innbyggere og hytteeiere i kommuner med Høyre-ordfører slipper billigst unna eiendomsskatt, viser ferske 2018-tall fra SSB.

GLEDER SEG: - Mitt inntrykk er at man i Høyre-styrte kommuner er villige til å prioritere og til å drive effektivt, sier tidligere Sund-ordfører Ove Trellevik. Høyre-representanten fra Hordaland synes landsstatistikken over eiendomsskatten er gledelig lesning. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
GLEDER SEG: - Mitt inntrykk er at man i Høyre-styrte kommuner er villige til å prioritere og til å drive effektivt, sier tidligere Sund-ordfører Ove Trellevik. Høyre-representanten fra Hordaland synes landsstatistikken over eiendomsskatten er gledelig lesning. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Aller lavest ligger SV med sin ene ordfører – i Oslo, der det høye innbyggertallet fører til at snittallet blir 723 kroner.

Av de 10 kommunene som krever inn mest eiendomsskatt styres seks av Ap, mens de fire øvrige har ordførere fra Frp, Sp, Venstre og fellesliste. Den Høyre-styrte kommunen som tar mest eiendomsskatt på bolig er Molde på 44. plass.

- Gledelig lesning

Ove Trellevik (53), Høyre-medlem i kommunalkomiteen og tidligere ordfører i Sund i Hordaland, smiler bredt når han studerer statistikken.

- Landsoversikten for eiendomsskatten er gledelig lesning. Den viser at Høyre er det partiet som krever inn minst. Mitt inntrykk er at man i Høyre-styrte kommuner er villige til å prioritere og til å drive effektivt.

- Jeg synes det er et interessant poeng at den summen kommunene tar inn i eiendomsskatt tilsvarer omtrent det kommunene går med i overskudd totalt sett, sier Ove Trellevik.

859 kr i snitt

132 av landets 422 kommuner krevde ikke inn eiendomsskatt på bolig/fritidsbolig i 2018.

I de 75 kommunene som er styrt av Høyre betaler innbyggerne og hytteeierne i gjennomsnitt 859 kroner i året i skatt for bolig og fritidseiendom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer