Høyre til angrep på samarbeidet mellom politi, skatt og tollvesen

- Svak samhandling er et hinder i bekjempelsen av økonomisk kriminalitet.

RYSTET: Kontrolletatene har lovet et bedre samarbeid. LO og NHO gikk nylig også ut i Dagbladet og varslet det samme. Hårek Elvenes mener samarbeidet mellom kontrolletatene likevel ikke fungerer godt nok. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
RYSTET: Kontrolletatene har lovet et bedre samarbeid. LO og NHO gikk nylig også ut i Dagbladet og varslet det samme. Hårek Elvenes mener samarbeidet mellom kontrolletatene likevel ikke fungerer godt nok. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mafiatilstander, momsbedrageri, underbetaling og slavearbeid, og påstander om at svart arbeid raner Norge for 35 milliarder skattekroner i året - nok til å finansiere 55 000 årsverk i offentlig sektor.

Byggebransjen, renholdsbransjen, restaurantbransjen, transportbransjen er alle rammet.

Dette ryster Hårek Elvenes (H), som sitter i Stortingets justiskomite.

- Avsløringene om økonomisk kriminalitet er illevarslende, sier Elvenes til Dagbladet.

- For dårlig samarbeid - Politiet, Skatteetaten, NAV og Tollvesenet har en nøkkelrolle i bekjempelsen av økonomisk kriminaliteten. Spørsmålet er om de finner hverandre i oppgaven, og er godt nok skodd for denne særdeles viktige oppgaven. Risikoen for å bli tatt for økonomisk kriminalitet er for lav. Et tett samarbeid mellom kontrolletatene NAV, Tollvesenet, Skatteetaten og politiet er et must for å komme uvesenet til livs, sier Elvenes.

- Etatene er dessuten underlagt forskjellige departementer og ivaretar ulike samfunnsformål. Incentivene for samhandling i staten er svake. Silotenking og svak samhandling er et hinder i bekjempelsen av økonomisk kriminalitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer