Høyre til bords med regjeringen igjen

Høyre har bestemt seg for å gå enda en forhandlingsrunde med regjeringen om forslaget til budsjett for neste år. Det ble klart etter at Høyre-ledelsen i kveld gikk gjennom regjeringens siste budsjett-skisse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Møtet var ferdig halv fem, og kvart på fem ringte Jan Petersen til Bondevik for å si at Høyre nå vil sette seg til forhandlingsbordet igjen.

- Vi har sett gjennom skissen fra Bondevik, og den gir absolutt grunnlag for å snakke sammen videre, sa Petersen da han møtte pressen litt over halv fem i dag.

Petersen opplyste at forslaget på langt nær innebærer at de planlagte skatte- og avgiftsøkningene nulles ut.

Vanskelige punkter

- Det gjenstår en del punkter, blant annet i forhold til el-avgiften, veiutbygging, forsvaret og politi, sa Petersen, som nå er innstilt på å bruke tiden fram mot finansdebatten i morgen på budsjettforhandlinger med regjeringen.

Forhandlingene begynner straks Høyres nye skisse til budsjett-kompromiss er klar. Da går Høyres forhandlingsgruppe til bords med Bondevik - igjen.

Foruten Jan Petersen og Per-Kristian Foss, var sentralstyret og partigruppestyret i partiet tilstede på Høyres budsjettmøte i kveld.