Høyre tilbyr studenter som melder flytting til Bergen skyss

Høyre vil tilby gratis kollektivtransport til studenter som melder flytting til Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er at mange studenter bor i Bergen uten å være folkeregistrert der, noe som gjør at kommunen går glipp av innbyggertilskuddet.

– De bruker kommunale tjenester på lik linje med andre innbyggere, mens hjemkommunen får tilskuddet, forklarer student og bystyrerepresentant for Høyre, Anine Frølich, til Bergens Tidende.

Innbyggertilskuddet betales av staten og er basert på folkeregisteret. I dag er tilskuddet på rundt 23.000 kroner i året per innbygger.

Som en gulrot for å få studentene til å melde flytting, ønsker partiet å kunne tilby dem gratis månedskort på buss og bybane i ett studieår. Bystyret i Bergen er nå i gang med å utarbeide et forslag.

Kommunestyret i Kristiansand vedtok i fjor å gi gratis busskort til studenter som meldte flytting. 1.930 studenter benyttet seg av tilbudet og Telemarksforskning har beregnet at kommunen tjente 20,3 millioner i 2017 som følge av kampanjen.

Høyres forslag i Bergen gjelder kun studenter som i dag er folkeregistrert i kommuner utenfor Hordaland for å unngå at nabokommunene taper store inntekter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer