NRK:

Høyre tok kontakt med Cambridge Analytica i fjor

Høyre bekrefter overfor NRK at de på starten av valgåret i fjor tok kontakt med det omstridte analyseselskapet Cambridge Analytica.

TOK KONTAKT: Høyre var i kontakt med  Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TOK KONTAKT: Høyre var i kontakt med Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Partiet mente imidlertid at selskapets metoder var over grensen og takket nei til samarbeid.

– Cambridge Analytica presenterte seg for oss i januar 2017. Vi ville ikke samarbeide med dem fordi vi syntes at de gikk over grensen med hensyn til personvern, skriver Thor-Arne Englund, pressekontakt i Høyres stortingsgruppe i en tekstmelding til NRK.

​Facebook stupte

Mandag falt Facebook-aksjen nesten sju prosent. Tirsdag falt den ytterligere 2,6 prosent. Saken har også bidratt til at Nordea, Nordens største bankkonsern, ikke lenger vurderer Facebook-aksjen som bærekraftig. Bankens avdeling for bærekraftige fond har derfor fått ordre om ikke å kjøpe flere Facebook-aksjer.

Det siste aksjekursfallet kom etter meldinger om at det amerikanske forbruker- og konkurransetilsynet Federal Trade Commission (FTC) skal granske Facebooks håndtering av personopplysninger.

Avsløringene dreier seg om hvordan selskapet Cambridge Analytica (CA) samlet inn personopplysninger fra 50 millioner brukere. Det er ikke ulovlig i seg selv, men i denne saken dreier det seg om videresalg av personopplysninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer