Høyre-topp ber om større toleranse for kristne

- Jeg opplever at mange såkalt liberale mennesker er lite liberale og tolerante i møte med aktive kristne.

VIL HA MER TOLERANSE: Bent Høie mener mange er lite tolerante i møte med aktive kristne. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
VIL HA MER TOLERANSE: Bent Høie mener mange er lite tolerante i møte med aktive kristne. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nestleder Bent Høie i Høyre vil ta et oppgjør med manglende toleranse for aktive kristne i Norge.

- Jeg opplever at mange såkalt liberale mennesker er lite liberale og tolerante i møte med aktive kristne, sier Bent Høie til Stavanger Aftenblad.

Nestlederen, som har representert Rogaland på Stortinget siden 2000, er selv kristen og medlem av statskirken. Han mener at aktive kristne i stadig sterkere grad må stå til rette for sin tro og forklare seg.

- Dette «presset» opplever også mange muslimer, sier Høie, som tror det er ulike forklaringer på det han mener er en trend i det stadig mer sekulariserte Norge.

- Mange liberale er ikke-religiøse og har problemer med at andre velger å tro, sier Høie, som også har inntrykk av at mange nordmenn er lite tolerante på grunn av frykt og usikkerhet omkring de «nye» religionene i landet og da særlig islam.

- Folk er uansett opptatt av disse spørsmålene, og jeg mener vi ikke har diskutert dette grundig nok. Jeg håper vi nå kan ha en åpen, overordnet diskusjon om hva trosfrihet innebærer, sier Høie.

Han understreker at Høyre står på at vil fjerne statskirken, slik de vedtok som første parti i landet i 2000.

(NTB)