Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyre-topp hevder Støre bløffer om satsing på arbeid

Stefan Heggelund ønsker Støre og Ap velkommen etter. Ap mener kritikken rett og slett blir for dum.

VIL SATSE PÅ ARBEID: Jonas Gahr Støre og Ap satser på arbeid til alle mot valget i 2017. Det mener Høyre er å komme sent på banen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VIL SATSE PÅ ARBEID: Jonas Gahr Støre og Ap satser på arbeid til alle mot valget i 2017. Det mener Høyre er å komme sent på banen. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet kunngjorde tirsdag at «arbeid til alle er jobb nummer én» for partiet fram mot valget 2017. 

I samme åndedrag kritiserte Støre regjeringspartiene for ikke å ta situasjonen i norsk økonomi på alvor. 

- Selv om regjeringen bruker historisk mye penger, så bruker de dem feil og de bruker for lite på det som skaper arbeidsplasser, hevdet Støre.

- Velkommen etter, Støre Stefan Heggelund, stortingsrepresentant for Høyre, nærmest himler med øynene av Støres utspill. 

- Jeg må nesten si velkommen etter til Arbeiderpartiet. Høyre har snakket om arbeid lenge, og nå kommer Ap plutselig på banen. Det er jo hyggelig, og nå håper jeg vi kan få se noen løsninger fra Ap også, ikke bare kritikk av at regjeringen ikke gjør nok for å skape arbeidsplasser, sier han til Dagbladet. 

 - Hvordan kan du påstå at Arbeiderpartier, med «arbeid» i partinavnet, faktisk kommer etter Høyre i snakk om arbeid?   - De er flinke til å framstå som opptatt av arbeid, men da Støre og de landsstyret skulle prioritere satsingsområder for 2017, var ikke arbeid nevnt med ett ord. Arbeid var ikke en prioritet. For oss i Høyre har arbeid, aktivitet og omstilling vært viktig hele veien. 

Heggelund sikter til at det var kunnskap, klima og helse og omsorg som var Arbeiderpartiets hovedsatsing i landstyrets vedtak fra 2015 til 2017. Ordet «arbeid» nevnes riktignok 59 ganger i dokumentet, men som oftest knyttet til partinavn eller oppgaver partiet ser for seg i områdene kunnskap, klima og helse og omsorg. 

- Ap hermer Derfor mener Heggelund at Støre skal gå forsiktig fram når han sier arbeid er prioritet nummer én før valget i 2017, for Høyre har vært på ballen hele tida, ifølge Heggelund. Og det mener han altså at Arbeiderpartiet ikke har vært.

- Vi har lansert en tiltakspakke på fire milliarder, som allerede har ført til nye arbeidsplasser. I tillegg har vi en historisk satsing på samferdsel og infrastruktur som er viktig for næringsliv, men som også i seg selv vil skape høyere sysselsetting, sier han, og fortsetter:

- Og hvilke tiltak ser vi fra Arbeiderpartiet? Det er skatteøkninger som er løsningen på alt, og jeg tror ikke norsk næringsliv ansetter flere om de får mindre penger etter Arbeiderpartiets skatter. Så langt er Aps svar på alt å kritisere og gjøre det motsatte av det Høyre til enhver tid gjør, påstår Høyre-toppen.  
 I mars 2016 var arbeidsledigheten i Norge 4,1 prosent ifølge SSB. I januar var ledigheten nærmere 5 prosent

Siden mai for to år siden har antallet arbeidsledige økt med 47.000 i Norge. Arbeids- og velferdsetaten Nav har sine egne ledighetstall. De viser samme tendens som SSB-tallene. Ledigheten i Norge er nå mer på linje med andre land. 4,3 prosent står uten jobb i Tyskland, 4,9 prosent i USA, 7,0 prosent i Sverige og 8,9 prosent i EU.

- For dumt Arbeiderpartiet viser til Fredric Holen Bjørdal, medlem av arbeids- og sosialkomiteen, for å svare på kritikken fra Heggelund. 

- I den grad Heggelund bryr seg om ledigheten, bør han få sin egen regjering til å sette inn nødvendige tiltak nå. Arbeiderpartiet har foreslått en rekke grep som hadde hjulpet i dagens situasjon. Dessverre har regjeringen konsekvent undervurdert alvoret og kommet med for lite, for sent, sier Holen Bjørdal til Dagbladet 

Ap-politikeren hevder det rett og slett «blir for dumt» å hevde at Arbeiderpartiet ikke snakker om arbeid. 

- Å si at Arbeiderpartiet ikke er opptatt av arbeid, blir bare for dumt. Arbeid til alle er og blir vår viktigste sak. Men utspillet går inn i mønsteret der Høyre og FrP snakker mer og mer om Arbeiderpartiet jo mindre de selv klarer å levere. Dem om det, vi snakker gjerne om vår egen politikk.

Høyres landsmøte fra Gardermoen starter i helgen. Da er arbeid blant temaene regjeringspartiet skal diskutere.  

UT MOT STØRE: Stefan Heggelund, stortingsrepresentant for Høyre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UT MOT STØRE: Stefan Heggelund, stortingsrepresentant for Høyre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hele Norges coronakart