Høyre-topp i dobbeltrolle

Eiendomsselskapet Avantor får mild behandling av Oslo kommune ved BI-utbyggingen i Nydalen. I styret sitter høyretoppen Eivind Astrup, som også sitter i Oslo Høyres økonomistyre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også:

 • Dagbladet: Ukultur i Høyre

 • Dagens Næringsliv: Blander politikk og eiendom

  (DN)
 • Dagens Næringsliv:

  Frykter «venne- tjenestekultur»

  (DN)

  Eiendomsselskapet Avantor får rask saksbehandling når de skal bygge BI i Nydalen. I tillegg har de fått unntak fra rammebetingelser som andre selskaper har måttet følge i det samme området.

  Høyretopp i styret

  Høyretoppen Eivind H. Astrup samler inn penger til Høyres lokallag i Oslo. Samtidig er Astrup aksjonær og styremedlem i styret Avantor.

  BI-bygget skulle opprinnelig være på 65 000 kvadratmeter. Men nå blir byggeflaten utvidet med 4000 kvadratmeter. Tomten som skal huse studentpalasset, er ikke regulert for undervisning eller servering i form av kantine.

  Men Avantor slipper politisk behandling av reguleringsendringen for det nå 69 000 kvadratmeter store bygget. 4000 kvadratmeter ekstra vil gi sju millioner kroner mer i årlige leieinntekter, skriver Dagens Næringsliv i dag.

  «Mindre vesentlig»

  Byggingen av BI i Nydalen skulle normalt ha vært oppe til behandling i Byutviklingskomiteen fordi utbyggingen er svært omfattende. Men i stedet skal saken behandles som en «mindre vesentlig reguleringsendring» i Plan- og bygningsetaten, ifølge DN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer