Høyre-topp legger press på Bent Høie

Synes regjeringens holdning til alkohol er for slapp - krever bedre alkomerking nå.

DUGGFRISKT: Men hva inneholder det egentlig? Høyres Sveinung Stensland krever bedre merking nå. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET.
DUGGFRISKT: Men hva inneholder det egentlig? Høyres Sveinung Stensland krever bedre merking nå. FOTO: BENJAMIN A. WARD / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stortingsrepresentant Sveinung Steinsland fra Høyre er helt enig med tidligere Ap-statssekretær Mina Gerhardsen i Actis. Hun etterlyser i Dagbladet i dag bedre merking av alkohol, både når det gjelder helsevirkninger, antall kalorier og sukkerinnhold.

- De fleste er klar over at alkohol kan føre til helseskader, men alkoholholdige varer inneholder også mye sukker og kalorier, som mange ikke er klar over at de får i seg. Jeg er ikke ute etter å moralisere, men folk må kunne ta bevisste helsevalg, sier Steinsland.

Han er ikke imponert over statssekretær Cecilie Brein-Karlsen i Helsedepartementet, som sier at hun vil følge med på hva som skjer i andre europeiske land.

- Vi må gi mer gass enn å bare avvente hva som skjer i EU/ EØS, mener høyrerepresentanten, og viser til at land som England og Australia har langt bedre merking av alkoholen enn Norge.

- I et land der det er forbudt å selge alkohol på julaften, er det underlig at dette ikke har kommet før. Jeg vil ta dette opp med helseministeren, sier han.

Mina Gerhardsen i Actis mener reglene rundt hva som merkes i Norge, er pussige. Hun mener alkohol må merkes på lik linje som matvarer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer