Høyre-topp nekter å selge omstridt aksjepost

John Peter Hernes eier aksjer for 170 000 kroner i selskapet han samtidig ønsker å gi nye kontorer til. - Svært uheldig, sier Mimir Kristjansson.

PARTITOPP: John Peter Hernes sammen med statsminister Erna Solberg på Høyres landsmøte i år. Eirik Lae Solberg og Harald Victor Hove fra henholdsvis Oslo og Bergen følger spent med.
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
PARTITOPP: John Peter Hernes sammen med statsminister Erna Solberg på Høyres landsmøte i år. Eirik Lae Solberg og Harald Victor Hove fra henholdsvis Oslo og Bergen følger spent med. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ordførerkandidaten til Stavanger Høyre, John Peter Hernes, eier en betydelig aksjepost i Aker BP.

Aksjonærregisteret viser at Hernes eier 700 aksjer i selskapet. Det medfører en verdi på over 170 000 kroner med dagens aksjekurs.

Hernes er én av to favoritter til å overta som ordfører i Stavanger nå som Christine Sagen Helgø (H) gir seg etter to perioder ved makta.

- Komme ikke til å selge

Aker BP er en het potet i politikken i Stavanger om dagen. En gruppe utbyggere foreslår et stort kontorprosjekt i bydelen Paradis, hvor Aker BP skal være største leietaker.

Ideen er omstridt blant naboer, og blant dem som frykter en død bydel i sentrum.

Stavanger Høyre og Hernes har sagt at kommunen bør opptre smidig og næringsvennlig i saken, og støtter kontorbygget Aker BP får nyte godt av.

John Peter Hernes avviser likevel at han burde selge aksjeposten sin for å unngå spekulasjoner om inhablitet eller uheldige bindinger.

- Nei, hvorfor i all verden skulle jeg selge? Jeg har sittet på disse aksjene i lang tid, og akkurat nå har de gått mye ned i kurs. Jeg kommer til å sitte på dem til kursen går opp igjen, forteller han til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer