Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset

Høyre-topp var på «hytta» i helga

Svein Flåtten var i sekundærboligen i helga, trass i regjeringens råd. Nå har han dratt hjem. - Jeg forstår irritasjonen, sier Flåtten til Dagbladet.

- REIS HJEM: Helse- og omsorgsminister Bent Høie ber de som fremdeles oppholder seg på hytta om å reise hjem. Video: Regjeringen Vis mer

I går skrev Tvedestrandsposten at tidligere statssekretær for Erna Solberg, Svein Flåtten, har vært på sin fritidsbolig i Tvedestrand siden helgen, selv om regjeringens retningslinjer sier det stikk motsatte.

Mandag sa helseminister Bent Høie (H) at det kan bli straffbart å være på hyttetur mens koronaviruset herjer. Dette vurderer regjeringen fortløpende.

Nordmenn risikerer bøter på 15 000 kroner. Og lørdag truet statsminister Erna Solberg med å sette inn sivilforsvaret for å få hyttefolk hjem.

- Burde dra hjem

Høie har flere ganger gjentatt sin bønn om at alle må forlate hytter og fritidsboliger og vende hjem.

- Jeg har vært veldig tydelig til alle: Har man hytte i en annen kommune enn den man bor i, så skal man reise hjem, sier helseminister Bent Høie (H) til Dagbladet.

- Svein Flåtten peker på at han er i en fritidsbolig, ikke ei hytte?

- Det spiller ingen rolle. Poenget er at vi skal bo i hjemkommunen vår, fordi det er hjemkommunene som rigger seg til å ta vare på oss. Det handler ikke bare om corona. Også i en fritidsbolig kan man få slag eller brekke hånda, fortsetter Høie.

Svein Flåtten var overfor Tvedestrandsposten klar på at han har vært i tvil om det var riktig å bli i Tvedestrand gjennom helga og utover i denne uka.

Til Dagbladet bekrefter Flåtten at han nå har reist hjem.

- Vi dro ved middagstider tirsdag. Det var som planlagt, sier han.

- Forstår irritasjon

Flåtten bekrefter at han tidlig skjønte at det nok var i grenseland å oppholde seg i Tvedestrand over helga.

- Vi har kjøpt to gamle hus i Tvedestrand, mellom 150 og 200 år gamle. Annenhver uke er jeg der for å passe på ting. Dette er ikke noe hytter, for å si det slik. Vi følte at vi var i vår gode rett, ettersom dette er sekundærboliger, men vi var nok i et grenseland med tanke på myndighetenes råd, sier Flåtten til Dagbladet.

Han håper innbyggerne i Tvedestrand ikke holder hans forlengede opphold mot ham ved en seinere anledning.

- Jeg forstår at lokalbefolkningen fort kan irritere seg over slike ting nå i disse tider. Det burde jeg nok ha tenkt på. Men vi var i Tvedestrand for å se etter de gamle husene vi har kjøpt, ikke som noe hyttetur.

Hele Norges coronakart