Høyre-topp vil fjerne barnetrygden

Høyres Kristin Vinje vil erstatte dagens barnetrygd med gratis barnehage og skolefritidsordning.

<strong>HØYRETOPP:</strong> Kristin Vinje (H) på vei til Høyres gruppemøte onsdag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HØYRETOPP: Kristin Vinje (H) på vei til Høyres gruppemøte onsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Høyres Kristin Vinje vil erstatte dagens barnetrygd med gratis barnehage og skolefritidsordning.

Lederen av Høyres kunnskapsutvalg mener dermed at de 15 milliarder kronene som staten bruker på barnetrygd hvert år, bør brukes på en helt annen måte, skriver Aftenposten.

Vinje sitter i utdanningskomiteen på Stortinget og leder partiutvalget som skal foreslå hvordan partiets kunnskapspolitikk skal fornyes i partiprogrammet i 2017.

- Skal skolen lykkes med å gi elevene like muligheter, uavhengig av foreldrenes bakgrunn og økonomi, må vi styrke tidlig innsats. Derfor vil jeg erstatte dagens barnetrygd med gratis barnehage og skolefritidsordning, sier Vinje.

Hun viser til at foreldrebetalingen i barnehagene i dag er på 7 milliarder kroner i året, og at foreldrebetalingen i skolefritidsordningen er på 3 milliarder. Dersom barnetrygden avvikles, mener Vinje det dermed er god nok margin til å innføre gratis plasser i barnehage og skolefritidsordning, selv om man tar høyde for at flere vil bruke plassene når tilbudene blir gratis.

Men forslaget blir møtt med skepsis. UNICEF mener flere barn blir fattige uten barnetrygden, mens professor Knut Halvorsen ved Sosialforsk på Høgskolen i Oslo og Akershus ser på forslaget som en gammel holdning om at fattige ikke har godt av penger, og at man derfor må gi dem tjenester slik at de ikke skal bruke pengene feil.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer