VIL SLÅ SAMMEN:  Leder i Oslo Høyre Nikolai Astrup foreslår å slå sammen Oslo og Bærum kommune. Her fotografert på Vækerøveien over E18 på grensen  mellom de to kommunene. Foto: Stein J. Bjørge
VIL SLÅ SAMMEN: Leder i Oslo Høyre Nikolai Astrup foreslår å slå sammen Oslo og Bærum kommune. Her fotografert på Vækerøveien over E18 på grensen mellom de to kommunene. Foto: Stein J. BjørgeVis mer

Høyre-topp vil slå sammen Oslo og Bærum

— Det er en veldig kunstig grense.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

— Det er en veldig kunstig grense mellom Oslo og Bærum som et sammenhengende byområde, mener Nikolai Astrup, leder i Oslo Høyre. Han mener de to kommunene bør slå seg sammen.

 Det vil i så fall bli Norges aller største kommunesammenslåing, skriver VG.

Det har hittil ikke vært et aktuelt tema å slå sammen Oslo med noen av nabokommunene i den pågående kommunereformen. Oslo er stor nok, har vært den rådende oppfatningen.

Men Astrup mener en sammenslåing med Bærum bør utredes. Bærums kanskje mer naturlige partner, Asker, jobber nemlig for en sammenslåing med Røyken og Hurum. Hurum hadde nylig en folkeavstemning hvor flertallet sa ja til en slik sammenslåing.

- Blir det en ny storregion fra Hallingdal til Halden og Asker snur seg mot Røyken og Hurum, er det naturlig at Oslo ser på hvordan vi skal samarbeide med Bærum, som kan bli stående utenfor, sier Astrup til VG.

Byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap), er relativt lunken til ideen.

- Jeg tror ikke vi skal bruke mye tid og krefter på dette nå, sier han til avisen. Han er imidlertid enig med Astrup i at man må finne bedre måter å samarbeide på i Oslo-regionen.

(NTB)