Høyre-toppen nektes å drive valgkamp

Historie om falske ølbonger i hotellpub den store valgsnakkisen i Lærdal.

KNEBLET I VALGINNSPURTEN: Høyres listetopp og ordførerkandidat i Lærdal kommune, Johannes Einemo (til venstre), sammen med sin advokat Lois Anda. Foto: Jan Egil Fimreite, Sogn Avis.
KNEBLET I VALGINNSPURTEN: Høyres listetopp og ordførerkandidat i Lærdal kommune, Johannes Einemo (til venstre), sammen med sin advokat Lois Anda. Foto: Jan Egil Fimreite, Sogn Avis. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En svært sjelden, om ikke helt unik situasjon i norsk valgkamp, setter sitt særpreg på valget i Lærdal kommune i Sogn og Fjordane.

Høyres ordførerkandidat Johannes Einemo (35) er nektet av sitt eget parti å føre valgkamp for seg selv og for landets største regjeringsparti i hjemkommunen.

Og nettopp Høyre er på vippen i dagens kommunestyre. Høyres to representanter sikrer flertallet for kommunens største parti Senterpartiet (8 representanter) og har nå varaordføreren som belønning for 10 - 8 flertall til Sp/H.

En nærmest absurd lapskaus av enkeltpåstander og politianmeldelser i kjølvannet av en krangel om falske ølbonger i en hotellpub i Lærdal i sommer, har gjort situasjonen rundt Høyres ordførerkandidat til lokalvalgets store snakkis de siste to ukene.

En ung mann har politianmeldt Høyres toppkandidat for vold, og ordførerkandidaten har anmeldt samme mann for å stikke unna en betydelig regning i puben på hotellet Einemo driver i Lærdal.

Høyre-sjef: - Ikkje noe slikt i hukommelsen

Dagbladet har spurt generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre sentralt om han har vært borte i en slik situasjon i Høyre tidligere - der en toppkandidat ikke får drive valgkamp for partiet og seg selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer