Høyre-topper trekker 22. juli inn i valgkampen

Høyre-leder Erna Solberg stiller seg på linje med Civita-leder Kristin Clemets angrep på statsminister Jens Stoltenberg (Ap). Solberg mener det bare er å lese 22. juli-kommisjonens rapport for å se hvem som står for dårlig ledelse her i landet.

ANGRIPER: Høyreleder Erna Solberg mener statsminister Jens Stoltenberg slapp for lett unna kritikken i 22. juli-rapporten. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ANGRIPER: Høyreleder Erna Solberg mener statsminister Jens Stoltenberg slapp for lett unna kritikken i 22. juli-rapporten. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg merker meg at 22. juli-rapporten var en knusende rapport på hvordan det norske samfunnet blir styrt, og politistudien viser det samme, sier Solberg til Dagens Næringsliv.

Utspillet kommer dagen etter at Clemet angrep Stoltenberg for å ha sluppet for lett unna 22. juli-kommisjonens rapport. Clemets angrep på Stoltenberg kom som svar på at Stoltenberg tidligere denne uken gikk til angrep på Solbergs lederegenskaper. Stoltenberg var skeptisk til at Solberg ikke har klart å avklare det han mener er viktige spørsmål på borgerlig side.

Stoltenberg står fortsatt fast på sin kritikk.

- Jeg fastholder at det er et lederansvar å avklare hva slags regjeringsalternativ man går til valg på når man har varslet det for snart åtte år siden, sier Stoltenberg.

- Det at vi ikke er i havn med et borgerlig alternativ dreier seg om politiske realiteter og forskjellige partier. Jeg tror folk ser det, svarer Solberg.

Også Oslos ordfører Fabian Stang (H) støtter Clemet.

- Jeg er veldig enig med Clemet, sier han til Dagsavisen.

Stang mener Clemet reiser et viktig spørsmål. Den som angriper så offensivt som Stoltenberg gjør, «bør ha god orden i sine egne saker», sier Stang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer