Høyre trenger is

- Høyre må ha is i magen skal de holde på velgerne fram til valget, sier valgforsker Hanne Marthe Narud. Også foran valget i 1993 lå Høyre høyt på målingene. Så falt de.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På den første meningsmålingen etter ferien er Høyre fortsatt størst, men opplever en liten tilbakegang. Avstanden ned til Arbeiderpartiet er minket med 4,5 prosentpoeng. Høyre får 29,4 prosent oppslutning, Arbeiderpartiet 23,6.

Kan snu

- Formtoppen har begynt tidlig for Høyre og de har ikke mye videre utviklingspotensiale i velgeroppslutning. De må ha is i magen skal de holde på velgerne de nå har fram til valget. Og er nok klar over det selv, sier valgforsker Hanne Marthe Narud til Dagbladet.no.

- Hvis Høyre makter å holde skattespørsmålet varmt, kan de klare det. Kommer derimot andre saker på dagsordenen, kan mye skje.

Narud mener regjeringen Stoltenberg har muligheter til å komme tilbake.

- 23,6 prosent er rekordlavt. Men Ap har mange velgere som sitter på gjerdet og partiet har et stort mobiliseringspotensiale.

Kaci gikk av

Også foran valget i 1993 lå Høyre og vaket rundt en rekordhøy oppslutning på 25 prosent helt fra januar til juli. Så skjedde det et dramatisk fall fram mot valget. Partiet endte på 17 prosent og Kaci Kullmann Five gikk av som partileder. Samtidig fikk Arbeiderpartiet en tilsvarende voldsom økning, fra under 30 prosent i juli til legendariske 36,9 ved valget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer