Høyre-uro over «masseslakt» av tingretter

Forslaget om en storstilt nedleggelse av tingretter vekker protester i Distrikts-Høyre. Justispolitiker Peter Frølich (H) beskylder de hissigste kritikerne for ikke å ha lest rapporten.

KAN BLI NEDLAGT: Vesterålen tingrett i Sortland er blant tingrettene som nå foreslås nedlagt. Foto: André Lorentsen / NTB scanpix
KAN BLI NEDLAGT: Vesterålen tingrett i Sortland er blant tingrettene som nå foreslås nedlagt. Foto: André Lorentsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Domstolkommisjonens rapport, som foreslår å redusere landets tingretter fra 60 til 22, sendte sjokkbølger gjennom flere lokalsamfunn da den ble kjent denne uka.

Dermed er det duket for en ny og betent distriktsdebatt i norsk politikk.

KrF har allerede varslet at de ikke vil støtte en storstilt nedleggelse av tingretter, slik forslaget legger opp til.

Venstre har gjort det samme.

Nå mobiliserer også Distrikts-Høyre mot forslaget.

- Dette er en sentralisering av viktige samfunnsinstitusjoner som vi ikke ønsker, sier stortingsrepresentant Elin Agdestein (H), som representerer Nord-Trøndelag.

- Masseslakt

Hun omtaler forslaget som «enormt dramatisk og omfattende», og anklager Domstolkommisjonen for å ha hatt på «nærsyntbriller» i arbeidet sitt.

- Jeg så det var en ordfører som omtalte det som en «masseslakt» av tingretter, en beskrivelse jeg er tilbøyelig til å være enig i, sier Agdestein, som mener det ikke er gode nok faglige eller økonomiske grunner til å legge ned så mange tingretter i forhold til ulempene.

- Er det stor uro internt i partiet om dette?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer