LO-kongressen

Høyre ut mot Ap-LO-allianse

- Høyre er er bedre til å ivareta trepartssamarbeidet enn Ap, sier Bent Høie.

HØYRE BEDRE: Høyres nestleder reagerer på påtroppende LO-leders budskap ved inngangen til LO-kongressen. Han viser til flere eksempler på at Høyre er bedre egnet til å ivareta trepartssamarbeidet i arbeidslivet enn Ap. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HØYRE BEDRE: Høyres nestleder reagerer på påtroppende LO-leders budskap ved inngangen til LO-kongressen. Han viser til flere eksempler på at Høyre er bedre egnet til å ivareta trepartssamarbeidet i arbeidslivet enn Ap. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I Dagbladet i dag sier påtroppende LO-leder Hans-Christian Gabrielsen at hans viktigste jobb i år er å bidra til et nytt flertall og regjeringsskifte. LO-kongressen vil bevilge 10 millioner til Ap, og støtter også de to andre partiene i den rødgrønne alliansen, SV og Sp.

Ifølge avtroppende LO-leder Gerd Kristiansen er det fagligpolitiske samarbeidet mellom LO og Ap styrket i denne perioden.

- Vi styrket trepartssamarbeidet

Høyres nestleder Bent Høie reagerer på LOs omfavnelse av Ap.

- Det er overraskende at LOs kommende leder velger å angripe regjeringen så klart, samtidig som de er veldig opptatt av trepartssamarbeidet. Jeg ønsker meg et LO som samarbeider med ulike regjeringer. Det er den beste måten å ivareta medlemmenes interesser på. Jeg forstår at LO har valgt å ta side i valgkampen, både politisk og økonomisk.

- Men Høyre er bedre egnet enn Ap til å ivareta trepartssamarbeidet i arbeidslivet enn LO. Det var under Bondevik II-regjeringen at man styrket trepartssamarbeidet gjennom å gi flere organisasjoner plass i kontaktutvalget.

- Tidligere YS-leder Tore Eugen Kvalheim hadde følgende hjertesukk i Klassekampen i 2012: «Regjeringen legger mye vekt på dialog med partene i arbeidslivet, men snakker mest og best med én part. Det holder ikke å bare snakke med LO».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer