Høyre-velgere går til Frp

Styrkeforholdene på borgerlig side er i ferd med å endre seg, viser meningsmåling fra VG.

STJELER VELGERE: Høyre mister velgere til Frp, viser ny VG-måling. Her er Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H) i partilederdebatten på TV2 onsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
STJELER VELGERE: Høyre mister velgere til Frp, viser ny VG-måling. Her er Siv Jensen (Frp) og Erna Solberg (H) i partilederdebatten på TV2 onsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Høyre faller 0,1 prosentpoeng til 28,2 prosent sammenlignet med lørdagens måling. Arbeiderpartiet er fortsatt landets største parti, men faller 0,6 prosentpoeng til 29,3 på, ifølge VG-målingen.

Fremskrittspartiet går tilbake 0,1 til 14,4, KrF faller 0,2 til 5,5 mens Venstre rykker fram 0,5 til 5,5. Miljøpartiet De Grønne styrker seg med 0,3 prosentpoeng og ender på 3,9 prosent, og snuser dermed på sperregrensen. Gruppen Andre partier går fram 0,1 til 1,2 mens oppslutningen for de øvrige partiene er uendret: Rødt får 1,6, SV 4,4 og Sp 6,0 prosent.

Bakgrunnstallene for VGs daglige målinger viser at velgerovergangen fra Høyre til Frp har økt jevnt den siste uka, og er nå den høyeste så langt i valgkampen.

- Vi er et samarbeidsparti, men vi er opptatt av å få fram forskjellene mellom partiene. Tallene tyder på at vi har lykkes med det, sier Frp-leder Siv Jensen.

 

Dersom målingen hadde vært valgresultat, ville Høyre og Frp manglet ti mandater på å få flertall sammen på Stortinget. Men ettersom både KrF og Venstre får ti mandater hver, kan det bli borgerlig samarbeidsregjering selv om et av sentrumspartiene skulle trekke seg. (NTB)