Høyre-velgerne vil ha Frp i regjering

Et flertall av Høyre-velgerne foretrekker Frp med i en borgerlig flertallsregjering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dette går fram av den omfattende valgmålingen MMI gjorde for Dagbladet og NRK i hele forrige uke. Tallgrunnlaget er riktig nok spedt når det brytes ned på de enkelte partier, men tendensen er klar blant Høyre-velgerne:


65 prosent ønsker at den nåværende regjeringen skal utvides med Frp. Bare 27 prosent av Høyrevelgerne foretrekker at den sittende samarbeidsregjeringen fortsetter.

Frp-leder Carl I. Hagen er naturlig nok godt fornøyd med responsen fra Høyre-velgerne.

- Det kan se ut til at Høyres velgere har forstått Frps argumentasjon for et bredt borgerlig samarbeid bedre enn det Høyres ledelse har, sier Hagen.

Han tror KrF-leder Dagfinn Høybråten og statsminister Kjell Magne Bondevik er i utakt med sine velgere:

- Jeg tror ikke KrFs velgere mener det er bedre med en rød regjering enn en flertallsregjering der Frp er med, slik Høybråten og Bondevik legger opp til, sier Hagen.

Men Høyres partileder Erna Solberg avviser et regjeringsalternativ som inkluderer Frp.

- Det er ikke mulig med en borgerlig flertallsregjering med Frp på laget. Våre velgere ønsker seg sikkert en bred regjering med Frp, men det er ikke mulig fordi sentrumspartiene har avklart at det ikke er aktuelt. Da er dagens regjering den beste, sier Erna Solberg til Dagbladet.

Dermed kan det virke som om Høyre-velgerne er på kollisjonskurs med sitt eget parti når det gjelder regjeringsspørsmålet.

Carl I. Hagen har allerede gjort det klinkende klart at han ikke vil støtte en regjering der KrFs Kjell Magne Bondevik er statsminister. Samtidig nekter Bondevik å diskutere et regjeringsalternativ B med Erna Solberg som statsminister.

Og dagens regjering avviser altså at det kan bli aktuelt å ta Frp inn i varmen.

UTELUKKER SAMARBEID: Erna Solberg mener dagens regjering er den beste, og utelukker velgernes ønske om en borgerlig regjering med Frp.