Høyre-veteraner tok oppgjør med ledelsen på lukket møte

I et lukket Høyre-møte tok Ingjerd Schou og Michael Tetzschner til orde for at Sivertsen-saken var gått for langt. De ba ledelsen ta grep.

HAR ERNAS TILLIT: Til tross for avsløringer om etterlønn, godtgjørelser og dobbel lønn - Erna Solberg sier hun har tillit til Geir Inge Sivertsen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HAR ERNAS TILLIT: Til tross for avsløringer om etterlønn, godtgjørelser og dobbel lønn - Erna Solberg sier hun har tillit til Geir Inge Sivertsen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Presset mot fiskeriminister Geir Inge Sivertsen vokser internt i Høyre.

Mange i Høyres stortingsgruppe skal etter Dagbladets erfaringer være skuffet over Sivertsens atferd og det de oppfatter som mangel på dømmekraft fra statsråden.

Saken ble tema på partiets ukentlige gruppemøte på Stortinget torsdag, hvor stortingsrepresentanter, regjeringsmedlemmer og ansatte i Høyres stortingsgruppe deltar.

Dette er det første gruppemøtet siden saken Dagbladet før vinterferien avslørte - at Sivertsen mottok dobbelt lønn i to måneder og 120 000 kroner i etterlønn mens han var statssekretær.

Veteraner tok ordet

Ifølge Dagbladets kilder var det Ingjerd Schou, tidligere sosialminister, og partiveteran Michael Tetzschner som tok opp saken.

De to skal begge ha argumentert for at Sivertsen-saken hadde gått for langt, og at den stadige opprullingen av nye avsløringer var skadelig for partiets omdømme, forteller kilder fra møtet.

Budskapet, som ble framført for leder Trond Helleland og blant annet nestleder Bent Høie, var at partiledelsen nå måtte ta grep, uten at ordene «gå av» ble brukt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer