Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyre vil bruke 150 millioner mer på barnehager

For de fattigste.

VIL GI TIL KOMMUNENE: Kvinnepolitisk talskvinne i Høyre,  Linda C H Helleland (til venstre) vil gi de 150 millionene til kommunene, som får ansvar for å bruke dem på en best mulig måte. Her er hun mens partikollega Marianne Knarud med sønnen Johan på 1,5 år på fanget tar en tur i sklia. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VIL GI TIL KOMMUNENE: Kvinnepolitisk talskvinne i Høyre, Linda C H Helleland (til venstre) vil gi de 150 millionene til kommunene, som får ansvar for å bruke dem på en best mulig måte. Her er hun mens partikollega Marianne Knarud med sønnen Johan på 1,5 år på fanget tar en tur i sklia. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Høyre foreslår i sitt alternative budsjett å gi kommunene 150 millioner kroner for å hjelpe foreldre som ikke har råd til å ha barn i barnehager.

- Da regjeringen innførte maksprisordningen i barnehagene, måtte familiene med lavest inntekt betale mer for å ha barna i barnehagen enn de gjorde tidligere. Maksprisordningen er tilpasset middelklassefamiliene, sier Høyres familiepolitiske talskvinne Linda Hofstad Helleland til Adresseavisen.

Høyre vil i tillegg gi 35 millioner kroner til støtte for barns fritidsaktiviteter, slik at fattige familier kan få betalt deler eller hele kontingenten til barnas fritidsaktiviteter.

- Vi vil gi barna som ønsker det, muligheten til å være med på det samme som vennene deres. Vi kan ikke tvinge dem til å stå på sidelinjen, sier Helleland.

Partiet foreslår at pengene overføres direkte til kommunene. Kommunene får i oppgave å fordele pengene på en best mulig måte.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media