Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Høyre vil bruke politi mot marsjerende afghanere

Høyre ber politiet gripe inn mot afghanere uten oppholdstillatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre ber politiet gripe inn mot afghanere uten oppholdstillatelse som går pilegrimsleden fra Trondheim til Oslo.

Lørdag startet 43 afghanere sin marsj fra Nidarosdomen i Trondheim til Oslo. Marsjen er en protest mot tvangsutsendelsen av afghanske flyktninger som har fått endelig avslag på asylsøknaden sin, og skal etter planen avsluttes foran Stortinget i slutten av juni.

Høyre reagerer nå fordi flere av dem som er med på marsjen har fått avslag på sin asylsøknad og ikke har gyldig oppholdstillatelse.

- Folk som har fått endelige avslag på sine asylsøknader, skal ut av landet. Det er politiets ansvar, og vi må forvente at de nå tar affære, sier Høyres innvandringspolitiske talskvinne, Kari Lise Holmberg, til Aftenposten.

Hun mener det undergraver asylinstituttet og tilliten tilsystemet at folk som har fått avslag på asylsøknader, bare blir værende.

- Vedtak som er fattet, må iverksettes, og i denne saken er det politiet som har ansvar for å gjøre det. Hvis ikke noe skjer, blir det i neste omgang et ansvar for justisministeren, sier Holmberg.

(NTB)

SKAL GÅ PILGRIMSLEDEN: Zahir Athari er talsmann for de afghanske asylsøkerne som sultestreiket utenfor Domkirken i Oslo i fjor. Nå skal han og andre afghanere gå pilgrimsleden i protest mot hjemsendelsesordren som er utstedt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
SKAL GÅ PILGRIMSLEDEN: Zahir Athari er talsmann for de afghanske asylsøkerne som sultestreiket utenfor Domkirken i Oslo i fjor. Nå skal han og andre afghanere gå pilgrimsleden i protest mot hjemsendelsesordren som er utstedt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!