Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vedtak på Høyres landsmøte:

Høyre vil fjerne flypassasjeravgiften

Vil «fjerne flypassasjeravgiften og erstatte den med en avgift som har klar miljøeffekt.»

VIL HA AVGIFTSRETRETT: Flypassasjeravgiften var en del av statsminister Erna Solbergs regjerings budsjettavtalemed samarbeidspartiene i november 2015. Nå vil Høyres landsmøte fjerne den. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VIL HA AVGIFTSRETRETT: Flypassasjeravgiften var en del av statsminister Erna Solbergs regjerings budsjettavtalemed samarbeidspartiene i november 2015. Nå vil Høyres landsmøte fjerne den. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyres landsmøte sluttet seg fredag til et forslag om å fjerne den utskjelte flypassasjeravgiften og erstatte den med en annen avgift.

Forslaget fra Østfold Høyre ble tatt opp på tampen av samferdselsdebatten. I voteringen ble det flertall for forslaget, som lyder ”fjerne flypassasjeravgiften og erstatte den med en avgift som har klar miljøeffekt.”

Flypassasjeravgiften var en del avbudsjettavtalen mellom regjeringen og samarbeidspartiene i november 2015. Den ble innført 1. juni i fjor.

Avgiften ilegges alle avganger fra norske lufthavner med en sats på 80 kroner per passasjer, pluss moms, totalt 88 kroner.

Avgiften er beregnet å gi 1,6 milliarder kroner i inntekter i inneværende år.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media