VIL HA AVGIFTSRETRETT: Flypassasjeravgiften var en del av statsminister Erna Solbergs regjerings budsjettavtalemed samarbeidspartiene i november 2015. Nå vil Høyres landsmøte fjerne den. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VIL HA AVGIFTSRETRETT: Flypassasjeravgiften var en del av statsminister Erna Solbergs regjerings budsjettavtalemed samarbeidspartiene i november 2015. Nå vil Høyres landsmøte fjerne den. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Vedtak på Høyres landsmøte:

Høyre vil fjerne flypassasjeravgiften

Vil «fjerne flypassasjeravgiften og erstatte den med en avgift som har klar miljøeffekt.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyres landsmøte sluttet seg fredag til et forslag om å fjerne den utskjelte flypassasjeravgiften og erstatte den med en annen avgift.

Forslaget fra Østfold Høyre ble tatt opp på tampen av samferdselsdebatten. I voteringen ble det flertall for forslaget, som lyder ”fjerne flypassasjeravgiften og erstatte den med en avgift som har klar miljøeffekt.”

Flypassasjeravgiften var en del avbudsjettavtalen mellom regjeringen og samarbeidspartiene i november 2015. Den ble innført 1. juni i fjor.

Avgiften ilegges alle avganger fra norske lufthavner med en sats på 80 kroner per passasjer, pluss moms, totalt 88 kroner.

Avgiften er beregnet å gi 1,6 milliarder kroner i inntekter i inneværende år.

NTB