Høyre vil fjerne separasjonstiden

- Mange ektefeller, spesielt kvinner, opplever trusler og mishandling i separasjonstiden, sier stortingsrepresentant Afshan Rafiq (h).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Rafiq mener dagens ordning med ett års tvungen separasjonstid før skilsmisse innebærer en statlig overstyring av folks privatliv, skriver Aftenposten i dag. Hele ordningen må bli frivillig, mener Rafiq.

- Mange ektefeller, spesielt kvinner, opplever trusler og mishandling i separasjonstiden. De faller mellom to stoler; ikke er forholdet formelt avsluttet, og ikke er paret sammen. Jeg har fått mange henvendelser om dette og mener det er på tide at noe blir gjort, sier Rafiq til Aftenposten.

De fleste av henvendelsene kommer fra etnisk norske kvinner.

- Til syvende og sist dreier dette seg om at den enkelte selv må få bestemme over sitt eget liv, sier Rafiq.

Ordningen med obligatorisk megling vil hun opprettholde.

Krf sier nei

Barne- og familieminister Laila Dåvøy (Krf) er mot å fjerne separasjonstiden. Hun mener det er viktig med en slik tid for å unngå overilede skilsmisser.

- Ekteskapet er en institusjon i samfunnet som medfører rettigheter og plikter. Jeg ser på separasjonstiden som en av disse pliktene, der man må bruke tid på å se konsekvensene ved et samlivsbrudd, ikke minst når barn er inne i bildet, dier Dåvøy.

(Dagbladet.no)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer