Høyre vil fjerne statskirken

Høyres landsmøte vedtok i dag med overveldende flertall at stat og kirke bør skille lag. Samtidig gikk landsmøtet inn for å tillatte dødsstraff i krig, men avviste å forby informasjon om fosterets egenskaper før tiden for selvbestemt abort er ute.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ønsket om å skille stat og kirke var det eneste av de store stridsspørsmålene på landsmøtet som innebar en ny retning for partiet i forhold til tidligere. Men uenigheten var størst i spørsmålet om partiet skulle opprettholde punktet om å tillate dødsstraff i krig. 120 delegater stemte for, mens 94 var i mot.

Unge Høyres forslag om å nekte foreldre å få informasjon om fosterets egenskaper innenfor grensene for selvbestemt abort, ble imidlertid avvist med stort flertall.

Valgene på leder, nestledere og sentralstyremedlemmer bød heller ikke på problemer og ingen landsmøtedeltagere tok ordet før valgene. Jan Petersen ble gjenvalgt som leder, Inge Lønning fortsetter som første nestleder, mens Anne Berit Andersen tar en ny periode som andre nestleder.