Høyre vil flytte Obiora-etterforskning

Vil ikke at de samme skal etterforske igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det er ofte lett å komme i forsvar for tidligere konklusjoner og bare det at noen frykter at det er slik burde tilsi at Spesialenheten hadde latt et annet regionkontor overta etterforskningen, sier Høyres representant i justiskomiteen, Elisabeth Aspaker fra Troms, til NRK.

Hun ser en fare i at samme personell skal etterforske Obiorasaken på nytt. Hun mener at Spesialenheten også ville vært best tjent med en slik løsning.

- Ingen er tjent med at det kan herske tvil om graden av uhildet etterforskning i en slik sak, sier Aspaker.

Det blir heller ikke videoopptak av de nye avhørene slik Obioras familie ønsker. Familien mener det ville økt troverdigheten i etterforskningen.

Unødvendig, mener leder for Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus.

- Det avhørene som allerede er tatt opp i denne saken er tatt opp med lyd. Av praktiske hensyn er det vanskelig for oss å legge tilrette for bruk av video i Trondheim, og vi har ikke tenkt å gjøre det i denne saken, sier Presthus til NRK.

48 år gamle Eugene Obiora døde etter å ha blitt utsatt for et halsgrep og lagt i bakken da han kom i basketak med fire polititjenestemenn på Østbyen servicekontor i Trondheim 7. september i fjor.

(NTB)

DREPT UNDER PÅGRIPELSE: Eugene Obiora.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer