Høyre vil forby tigging

Mot Erna Solbergs vilje.

MÅ FORBY: Erna Selberg stemte mot forbud av tigging, men landsmøtets flertall ville ha forbud. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
MÅ FORBY: Erna Selberg stemte mot forbud av tigging, men landsmøtets flertall ville ha forbud. Foto: Øistein Norum Monsen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mot hele partiledelsen gikk Høyres landsmøte i formiddag inn for å forby tigging.

- Jeg har hørt på debatten, og konkluderte med at jeg ville stemme mot forbud. Men nå har landsmøtet vedtatt forbud, og det er til å leve med, sier Solberg til Dagbladet.

- Det er ingen tvil om at tigging er et stort problem mange steder. Nå må vi jobbe ekstra for å gi alternativer til de som tigger.

Flertallet argumenterte med at tigging kan være en inngang til kriminalitet, og at utenlandske tiggere som kommer til Norge, er ofre for menneskehandel.

De som gikk mot, argumenterte med at å forby tigging, er i strid med liberale og konservative grunnverdier.

Høyres landsmøte går med klart flertall inn for å gjeninnføre forbud mot tigging. Vedtaket ble fattet mot partiledelsens ønske.

- Jeg mener vi kunne håndtert dette problemet på en annen måte, men kan leve med det vedtaket landsmøtet har fattet. Det må bli opp til politiet hvordan et slikt forbud skal håndheves, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Tidligere lederen av Oslo Høyre, Michael Tetzschner, var en av pådriverne bak forslaget om forbud, skriver NTB.

Etter voteringen var han svært fornøyd.

- Dette er et klart signal om at vanlige folk kan ta plasser og torg tilbake, sier Tetzschner.

Dagbladet kommer med mer.