NYTT PARTIPROGRAM:

Høyre vil gi jordmødrene 
hovedansvar for kvinnehelse

Foreslår å innføre refusjonsordning for jordmødre og overføre oppgaver fra fastlegene. 

HØYRE-LANDSMØTE: - Spenstig, sier jordmor Siri von Krogh (midten) om forslaget til Høyres helsepolitikere Tone W. Trøen (t.v.) og Kristin Ørmen Johnsen om å utvide jordmødrenes arbeidsoppgaver. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet
HØYRE-LANDSMØTE: - Spenstig, sier jordmor Siri von Krogh (midten) om forslaget til Høyres helsepolitikere Tone W. Trøen (t.v.) og Kristin Ørmen Johnsen om å utvide jordmødrenes arbeidsoppgaver. Foto: Gunnar Ringheim / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jordmødrene har mye å bidra med i alle kvinnens livsfaser, sier Høyres helsepolitikere Tone W. Trøen og Kristin Ørmen Johnsen.

Ny finansiering

I forslag til nytt partiprogram som skal behandles under helgens landsmøte i Høyre, står Tone W. Trøen og Kristin Ørmen Johnsen bak følgende formulering: «Endre finansieringssystemet for jordmødre i primærhelsetjenesten, og gi jordmødre hovedansvar for prevensjons- og familierådgivning, svangerskapskontroller, gynekologiske helsekontroller med cytologiske prøver, rekvisisjonsrett og bistand med all type prevensjon».

- Vi har stor tro på at forslaget vårt går får flertall på landsmøtet, sier Trøen og Johnsen.

Spenstig forslag

Siri von Krogh, leder i Den norske jordmorforening, Oslo og redaktør for nettstedet altformamma.no, støtter initiativet.

- Jeg synes programforslaget er spenstig og framtidsrettet. Vi har kapasitet. De fleste jordmødrene har uønsket lave deltidsstillinger, helt nede i tjue prosent. Dette er oppgaver jordmødrene mer enn gjerne vil utføre fordi de er en naturlig forlengelse av de nåværende oppgavene, sier Siri von Krogh.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer